Overheid van Curaçao tracht het gerecht te besmetten met "struisvogel poletiek"


Onbehoorlijk bestuur, fraude, corruptie en samenzwering van de overheid zet rechtbank voor dilemma van "kiezen  of delen".

Ernest ('Onchi') Cohen Henriquez had 48 jaar geleden in "Honderd jaar codificatie in de Nederlandse Antillen" heel bewust opgemerkt dat de akte van afgifte het legaat van Malpais alias Gatu, zowel sociaal als juridisch interessant is waarschijnlijk omdat hij wist dat de erfgenamen van de dertien vrijgemaakte slaven van Rasveldt na 150 jaar moeilijk te achterhalen zullen zijn. Daarom had hij ook gesteld dat ook hier weer geïmproviseerd zal moeten worden.  

Ernest ‘Onchi’ Cohen Henriquez  was notaris op Curaçao tussen 1946 en 1969. Zijn praktijk was in de stad waar hij met veel genoegen ook de ‘kleine’ man hielp met raad en daad. In november 1968 had hij Gerardus Lazaro Ferero, een erfgenaam van de dertien vrijgemaakte slaven Rasveldt, gesproken. Gerardus Lazaro Ferero had de akte van afgifte legaat van 21 februari 1812, bij zich en hij legitimeerde zich tevens dat hij ook de voorafgaande titels van eigendom van respectievelijk zijn moeder en grootmoeder  had gekregen. Gerardus Lazaro Ferero verzocht de hulp van notaris Ernest ‘Onchi’ Cohen Henriquez, bij een  eventuele verkoop van plantage Malpais.
Notaris Ernest ‘Onchi’ Cohen Henriquez erkende dat de akte van Gerardus Lazaro Ferero een originele akte was waar de dertien vrijgemaakte slaven gezamenlijk hun deel van het nalatenschap van Sybrecht van Uytrecht toebedeeld hadden gekregen. Ernest ‘Onchi’ Cohen Henriquez had geverifieerd dat de rechtshandelingen verricht waren, na de dood van mevrouw Sybrecht van Uytrecht, door twee erkende testamentair executeuren, namelijk de heren Cornelis Ringeling en Gotlieb Frederik Ziegler.
Ondanks dat Ernest ‘Onchi’ Cohen Henriquez een overduidelijke bewijs had dat tegenover hem een erfgenaam van dertien vrijgemaakte slaven Rasveldt stond, toch rapporteerde hij dat de erfgenamen van de dertien vrijgemaakte slaven Rasveldt, na 150 jaar moeilijk te achterhalen zal zijn. Ernest ‘Onchi’ Cohen Henriquez met zijn politieke inzicht, wist dat de akte van afgifte legaat zowel sociaal als juridisch interessant was. Daarom ook merkte Ernest ‘Onchi’ Cohen Henriquez op in zijn rapport:" ..... ook hier weer geïmproviseerd zal moeten worden."

Kort Geding op 29 maart 2017

Norwin Gerónimo Ferero had op 8 maart 2017 een verzoekschrift voor een kort geding ingediend. Pas na 21 dagen, op 29 maart was de zitting. Grondslag van het verzoekschrift was dat Pietersz openlijk vonnissen van het gerecht blijft negeren waardoor de erfgenamen van de vrijgemaakte slaven Rasveldt financieel behoorlijk benadeeld werden.
Voor de zitting had Norwin Ferero aan advocaat Peter Verton gevraagd of hij een motivatie mag geven van hetgeen in het verzoekschrift staat.
Aan het begin van de zitting had Norwin Ferero het volgende duidelijk gezegd:
"Het is overduidelijk dat leden van familie Pietersz op onrechtmatige wijze eigenaar van een gedeelte van plantage Malpais willen worden. Leden van familie Pietersz hebben een overeenkomst met georganiseerd misdaad en terroriseren hardnekkig de rechtmatige eigenaren en de bewoners van plantage Malpais.
Louis Eusebio Pietersz en Willem Jan Materno Pietersz hebben geen enkel rechtsgeldig belang de grondontwikkeling van plantage Malpais te hinderen.
In arresten van de Hoge Raad is uitgesproken dat Pietersz noch eigenaar, noch bezitter is. Het vonnis in Kort Geding uitgesproken op 30 december 2015 nummer KG 76617/2015, bevestigd door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie uitspraak van 13 september 2016 nummer KG 76617-H172 en 172A/16, bepaalde dat Pietersz ook geen beheerder is van plantage Malpais.
Louis Eusebio Pietersz en Willem Jan Materno Pietersz blijven hardnekkig weigeren gehoor te geven hun onrechtmatige zaken en handelingen op de gronden van plantage Malpais te stoppen. Zelfs een door het Hof bevestigde dwangsom van NAf 100.000,- maakt geen enkel indruk op Pietersz.
Pietersz negeert het Hof vonnis en blijft de rechtmatige erfgenamen van plantage Malpais terroriseren. Op 29 mei 2016 had Pietersz zelfs kunnen regelen dat Tele Curacao op het dagelijkse journaal liet zien hoe Pietersz het vonnis KG 76617/2015 negeert. Het oordeel van het Gerecht was dat alle borden verwijderd moesten worden, maar Pietersz bewijst op het journaal hoe een nieuwe bord wordt geplaatst. Nog steeds is deze video te zien op YouTube, “KITA BORCHI NA GATO”. Het is al 287 keren bekeken. Advocaat, mr. dr. Peter Verton, wordt door gedaagden, Pietersz, geïntimideerd dat hij niet durft de rechten van eiser, Norwin Ferero, in deze rechtszaak naar behoren te verdedigen."
Op de zitting had advocaat Peter Verton beloofd dat er meer bewijs materiaal via email naar de rechtbank verzonden zou worden.
Norwin Ferero had op verzoek van advocaat Peter Verton een heel epistel, van 34 pagina, naar de rechtbank en advocaat Bijkerk verzonden.
Advocaat Bijkerk, schroomde niet van al de harde beschuldigingen maar negeerde ze allemaal, deed alsof zijn neus bloedt en ging gewoon door met dezelfde stelling als notaris Ernest ‘Onchi’ Cohen Henriquez in 1969 had. Advocaat Bijkerk negeerde al hetgeen in het verzoekschrift werd verzocht en nam heel rustig de tijd om tijdens de zitting van het "kort Geding"  heel lang en uitgebreid uit te leggen hoe en in welke vorm Pietersz  de vonnissen negeert. Advocaat Bijkerk wist rechter de Kort te overtuigen om de onrechtmatige zaken en handelingen van Pietersz te gedogen want Pietersz had veel beter recht dan Ferero volgens advocaat Bijkerk..
Rechter de Kort zwichtte volkomen voor de "mooie verhaal" van advocaat Bijkerk en sloot zich volkomen aan bij die visie. Rechter de Kort begon ook uitgebreid, op de "Kort Geding" zitting, uit te leggen waarom het zo moeilijk is om de erfgenamen van de dertien vrijgemaakte slaven Rasveldt na 150 jaar te achterhalen. Rechter de Kort deed zelfs een hele "grote schepje" bovenop door duidelijk aan te geven dat een erfrechtelijke uitspraak niet eens over een miljoen jaar zal komen.  Volgens rechter de Kort is er geen ander oplossing dan toepassen van een nieuwe wet, van deze eeuw, de wettelijke regeling van art. 3:200a e.v. BW  (langdurig onverdeeld gebleven boedels).
Vervolgens had rechter de Kort eiser, Norwin Ferero, tijdens de Kort Geding zitting op het matje geroepen. Rechter de Kort had tegen Norwin Ferero gezegt:  "mijnheer Norwin Ferero u doet er heel verstandig aan zich te voegen in die procedure. Mijn vraag is, waarom doet u dat niet?
Norwin Ferero legde duidelijk uit dat hij zich ook aan zal sluiten bij de regeling van art.3:200a. Norwin Ferero verwees nogmaals duidelijk naar het verzoekschrift en dat het in deze kort geding niet om de eigendom vraagstuk gaat maar dat de rechtbank Pietersz moet veroordelen voor het negeren van verschillende vonnissen van de rechtbank. Norwin Ferero verzocht de rechtbank een vonnis te geven zodat die gebruikt kan worden op de regie zitting van 25 april 2017.

Vonnis Kort Geding

Uit al hetgeen rechter de Kort had gezegd op de zitting lijkt het erop dat de vonnis van volgende week woensdag 11 april heel duidelijk zal laten zien hoe het zit met gerechtigheid hier op Curaçao.

Hebzuchtige politici

Te kwade trouw politici lieten zich "vrijwillig", gedreven door hun hebzucht, omkopen met het sluiten van een compromis met georganiseerde misdaad. Vervolgens terroriseren parlementariërs het Land met hun onbehoorlijk bestuur dat onderhouden wordt door terreur acties van een netwerk van criminelen die zelfs rechten hadden gestudeerd aan de universiteit.
Het is overduidelijk nu geworden dat Doktoor Moises Frumencio da Costa Gomez tegen  rechtsgeleerden sprak door te zeggen:

DOE ENEN ANDER NIET
HETGEEN GIJ NIET WENSCHT
DAT AAN U GESCHIEDE

 3 No hasi

Comments

Popular posts from this blog

Wie doet een ander hetgeen hij niet wenst dat een ander tegen hem doet? Ikke, ikke,ikke, natuurlijk zodat de rest mag stikken.

Gobièrnu di Kòrsou ke skonde patras di mesa bèrdè.